Diary from an Indian Adventure pt. 1

Published on: 07 September 2018
By gaithrislife
Scroll down for English
Jag rensade gamla papper och dylikt hos mamma och pappa och hittade min gamla dagbok (som jag skrev i ett A5 block), första gången vi åkte till Indien år 2005.
Jag tänkte att det kunde vara kul för er att få läsa. Vet inte hur pinsamt detta kommer bli, men jag tänkte transkribera hela dagboken. Kommer skriva allt precis som jag skrev i den, så ignorera grammatiska-/stavfel osv (OBS! Jag använder varken kommatecken eller styckeindelning). xD Jag var 13 år gammal. HAHA.
Skrivet den 30/11-2005.

Flygresan från Arlanda till KLIA

Planet från Arlanda gick 12:30 på eftermiddagen den 29/11-05. Flygresan var 13 timmar lång. Vi kom fram i Kuala Lumpur (Huvudstaden i Malaysia) kl sju på morgonen. Det skiljer sju timmar mellan Sverige och Malaysia. Flygresan var verkligen obekväm. Jag kunde inte sova eftersom att vi satt längst bak i planet. Folk gick på toa hela tiden. Det var också en massa luftgropar. Kaptenen bad alla att spänna fast våra säkerhetsbälten minst sex gånger. Det var den jobbigaste flygresa jag någonsin varit med om. Så vad gjorde jag då under de tretton timmar jag inte kunde sova? Jo jag kollade på film. Det var det bästa med resan. Att alla hade en egen tv. Jag läste också lite. När vi väl kom fram så var min mammas moster och morbror där för att hämta oss på flygplatsen. KLIA (Kuala Lumpur International Airport). Min syssling var inte där eftersom att hon var i skolan. På vägen hem till dom köpte vi lite indisk frukost. Självklart hade vi ju fått frukost på planet men det var halv fem på morgonen Vi åt våran indiska frukost klockan nio. Efter det gick vi och la oss eftersom vi var så trötta. Klockan fyra kom min syssling hem från skolan. Så då åkte jag, mamma, pappa och min syssling ut till stan för att min mamma ville köpa en digital kamera. Tyvärr så hittade hon ingen. Så vi gick och shoppade istället. Pappa köpte fyra par byxor. Jag köpte två piké tröjor. En råsa och en vit. (De var Paul Frank). Jag köpte också ett halsband. Sedan gick vi runt och letade efter andra saker som vi skulle behöva i Indien men hittade inget. Ungefär klockan åtta så träffade vi mammas moster och morbror och gick för att äta middag. Vi åt på Friday’s. Nåt lyxigt snabbmats ställe. Där tog jag en tre menys buffé. Som förrätt åt jag nån ost med tomat sås. Det var jätte gott. Till huvud rätt åt jag Jack Daniel’s Chicken. Den var inte lika god. Efter rätten var mocka mud ca(ck)ke mamma rättade min stavning xD. DET VAR DEN STÖRSTA TÅRT BIT JAG NÅGONSIN SETT!!! Efter middagen åkte vi hem igen. Vi kollade lite på tv och gick och la oss….   I sorted out some old papers and school work at my parent’s place, and I found my old diary that I kept on my first trip to India. I was 13 (it was 2005), and I wrote it in an A5 notebook. I thought it could be fun for you guys to read it and take part of some old memories. There’s probably a bunch of grammatical errors, but I wanted to write exactly like I did then.
Written  30/11-2005.

The flight from Arlanda Airport to KLIA

The flight from Arlanda to KLIA took off at 12:30 PM on the 29/11. It was 13 hours long. We landed in Kuala Lumpur (the capital of Malaysia) at 7 AM. There’s a seven hour time difference between Sweden and Malaysia. The flight was super uncomfortable. I couldn’t sleep because we were at the back of the plane. People were constantly going to the toilet. There was also a ton of turbulence. The captain asked everyone to buckle their seat belts at least six times. It was the worst flight of my life. So what did I do during the thirteen hours since I couldn’t sleep? I watched movies. That was the best part about the trip. That everyone had their own tv. I also read a little. Once we arrived my mom’s aunt and uncle picked us up at the airport. KLIA (Kuala Lumpur International Airport). My cousin was not there since she was in school. On the way to their place we bought some Indian breakfast. Of course we got breakfast on the plane but that was at 4:30 AM We ate our Indian breakfast at 9 AM. After that we went to bed since we were so tired. At 4 PM my cousin came back from school. So myself, my mom, dad and I went out because my mom wanted to buy a digital camera. Unfortunately she didn’t find one. So we went shopping instead. My dad bought four pairs of pants. I bought two polo shirts. A pink one and a white one. (They were by Paul Frank). I also bought a necklace. After that we were looking for other things we would need in India but didn’t find anything. At around 8 PM we met my mom’s aunt and uncle for dinner. We ate at Friday’s. Some luxurious fast food place. I had a three menu buffé. As a starter I had some cheese with a tomato sauce. It was delicious. As a main course I had Jack Daniel’s Chicken. It was not as good. My dessert was a mocka mud ca(ck)ke my mom corrected my spelling xD. IT WAS THE BIGGEST PIECE OF CAKE I’VE EVER SEEN!!! After dinner we went home. We watched some tv and went to bed….      

2 Responses to “Diary from an Indian Adventure pt. 1”

  1. S Pushpa says:

    How about writing about Singapore? Abit of your fav godma, Sheela and the things we did????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.