A weekend in Ludvika

Published on: 06 January 2019
By gaithrislife

En helg i Ludvika

Scroll down for English. (I wrote this back in September and completely forgot to Publish…. also happy 2019!) För några veckor sedan var jag i Ludvika och hälsade på min gymnasiekompis Elin och hennes fästman. Det var så skönt att få lite miljöombyte. Få komma bort från storstadsruschen. Ludvika ligger i Dalarna och har en befolkning på ca 7000. Ungefär 4000 av dessa individer jobbar på ABB. Jag kom fram på fredagskvällen (ca 20.30), Elin mötte mig och min resväska vid busstationen och tillsammans promenerade vi hem till Elin. Hon hade lagat en typisk indisk middag, ssåååååå gott!! (Elin har varit utbytesstudent i Indien under flera omgångar och hon älskar maten och kulturen). Vi åt, pratade och skrattade. Sedan bestämde vi oss för att bege oss mot den typ enda baren i hela stan för att möta Elins fästman och några av deras vänner. Vi kom dit 22:45 och stället stängde 23:00. Jag hann ta ett glas vin. HAHAHAHAHHAHA. Sedan gick vi tre hem och kollade serier innan vi däckade.
På lördagen tog Elin och jag en promenad på morgonen.
Vi spanade in stadens två loppmarknader och jag köpte lite småsaker i en handelsbod. Sedan var det dags för lunch/middag och sällskapsspel, så vi traskade hem igen. På eftermiddagen drog vi ut på en riktig långpromenad, över 16 mil gick vi. Det var supermysigt! Vi pratade om allt mellan himmel och jord, men gud vad mina fötter värkte dagen efter.  På kvällen kollade vi på Lara Croft och åt popcorn. Sedan somnade vi helt utslagna. 
På söndagen hände ingenting speciellt då min buss till Stockholm gick 12:20.
Det var en så mysig helg med mycket skratt och god mat. Jag lär absolut besöka Ludvika igen (nästa sommar). Hade inte kameran med mig så ni får nöja er med iPhone-bilder. A few weeks ago I went to Ludvika to visit my friend Elin and her fiancé for a weekend.  It was so nice to get a change of scenery, to escape the hustle and bustle of a big city (like Stockholm). Ludvika is located in Dalarna and has a population of about 7000 people, nearly half of them (4000) work at ABB.  I arrived in Ludvika at around 8:30 PM and Elin met me and my suitcase at the bus station, together we walked back to their place. Waiting for me at home was DELICIOUS typical Indian meal, (Elin has been an exchange student in India on multiple occasions. The running joke is she is now more Indian then I am).  We ate, laughed and talked. After that, we decided to take a walk to what is pretty much the only bar in town to meet up with Elin’s fiancé and some of their friends. We arrived there around 10:45 PM and the bar closed at 11:00 PM HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHA I just about managed to finish one glass of wine…. Then the three of us (Elin, her fiancé and myself), walked home and watched some episodes of New Girl on Netflix before passing out. On Saturday morning, Elin and I took a walk around Ludvika.  We explored the towns two flea markets, and I purchased some things in a little store where most things are handmade and local. We then decided it was time for lunch/dinner and board games, so we walked back home again. Later in the afternoon Elin and I decided to go out for a really long walk, we walked over 16 miles (Swedish Miles. 1 Swedish Mile = 10 km). It was really nice and we talked about absolutely everything! To say my feet were sore the next day is an understatement of the century! OUCH!  On Saturday evening we watched the new Lara Croft movie with Alicia Wikander and ate popcorn, before falling asleep completely EXHAUSTED. 
On Sunday we did not do anything special, my bus back to Stockholm was leaving at 12:20, so I just finished my packing.
It was a really nice weekend with lots of laughing and amazing food. I’ll be sure to visit Ludvika again (next summer). Thanks for hosting me guys! xxx Gaithri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.