The art of living in the now

Published on: 14 January 2019
By gaithrislife
Scroll down for English. 
Det här med att leva i nuet. Det är svårare än man tror.
Igår när jag skulle till min elev Leo så slogs jag av hur otroligt vacker morgonhimlen var. Min första instinkt var att ta fram mobilen för att ta en bild och ladda upp på sociala medier, men sedan kände jag att näh, jag ska bara njuta av stunden. Andas in den friska morgonluften och känna tacksamhet. Så det var det jag gjorde.

Konstigt egentligen att vi känner ett konstant behov av att dela med oss av precis allt. 

Tänk vad livet var annorlunda innan smartphones och sociala medier. Jag är en person som alltid pillar med telefonen (jag kan väl delvis skylla på att det är en del av mitt jobb), men jag vet hur stressad man kan bli av mobilen. Tänk vad många intryck vi tar del av varje dag, hjärnan blir en enda röra. Inte konstigt att det är så många som känner sig stressade, och som alltid känner att de inte duger som de är för att vi jämför oss med alla influncers och det “perfekta” livet som de lever. Detta är ju inte sant, men vi är bra på att intala oss själva det.
2019 vill jag leva mer i nuet! 
Det är så nödvändigt för själen, kroppen och psyket! Who’s with me?! 🙂

stock image via Pexels

Living in the present moment is so much harder then you think.
Yesterday when I was going to my student, Leo, I was hit by how incredibly beautiful the morning sky was.  My first instinct was to take out my phone, take a picture and post it to Social Media, but then I thought nah, I just want to enjoy the moment. Breathe in the fresh air and feel gratitude.  So that’s what I did. Isn’t it weird that we feel a constant need to share absolutely everything. Imagine how different life was before smart phones and sociala media. I’m a person who’s always fiddling with my phone (I guess one excuse is that it’s part of my job), but I know how stressed we can feel due to our phones. Just imagine how many impressions we receive on a daily basis, your brain becomes a mushy mess. No wonder so many people feel so stressed out, and struggle with the feeling of not being good enough because they compare themselves to influencers and the “perfect” life that they live. This obviously isn’t true, but we’re good at convincing ourselves otherwise.
2019 I want to live more in the present. It’s so necessary for the soul, body and mind. Who’s with me?! 🙂
         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.